מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה בתוספת קרוטונים
- 1 לטגן את הבצל בשמן זית. כשמתחיל להזהיב להוסיף את שיני השום המרוסקות, את הגזר, הסלרי (חתוך או קצוץ) ואת תפוח האדמה. לטגן עוד דקה או שתיים.
- 2 להוסיף את האפונה היבשה ולהוסיף מים. רצוי בהתחלה להוסיף כ- 5 כוסות ולהוסיף לפי דרגת הסמיכות הרצויה. להרתיח, לערבב מדי פעם, לתבל ולבשל על אש קטנה עד שהאפונה מתרככת, כ- 30 דקות (לבדוק תיבול ולהוסיף מים לפי הסמיכות הרצויה).
- 3 לרסק את הכל בבלנדר יד ולהגיש.
- 4 הרי לכם מרק אפונה ביתי טעים מאוד.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לשדרג בהגשה ולהוסיף קרוטונים, בצל מטוגן, גבינות מגוררות קשות...
ציוד נדרש: בלנדר יד.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את הרעיונות לשדרוג.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13.7% |
15.5% |
12% |
58.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב