דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 342 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים וגמבה
סלט חצילים עם קליפה ופלפלים אדומים
  • 1 לפרוס את החצילים, לפזר מלח ולהניח במסננת לחצי שעה להגרת נוזלים.
  • 2 לאפות את הגמבות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, להכניס לשקית ניילון ולסגור היטב. כשהפלפלים יתקררו הקליפה תרד בקלות.
  • 3 לטגן את החצילים ולהניח על נייר סופג.
  • 4 לקלוף את הקליפה של הגמבות ולהניח במסננת.
  • 5 לחתוך לקוביות את הגמבות והחצילים. להכניס לקערה מתאימה.
  • 6 לפזר את המלח ולהוסיף את החומץ, מיץ הלימון והשום.
  • 7 לערבב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למיזוג טעמים.
  • 8 אפשר להכין מראש - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת טיגון ואפייה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר טיגון החצילים. ייתכן כי יהיה צורך בשימוש רב יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12% 24.9% 6.9% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב