דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 559 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מפורקת לפרחים
  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    מפורק לפרחים
  • גזרים -  יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (290 גרם)
    2-3 גזרים חתוכים
  • קישואים - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (872 גרם)
    חתוכים
  • דלעת - 300 גרם
  • שומר - ראש (162 גרם)
    חתוך
  • סלרי - כרפס - 1/2 ראש - סה"כ (165 גרם)
    חצי צרור סלרי אמריקאי חתוך
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    שטוף וחתוך
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - לפי הצורך (2-3 ליטר)
    תלוי בגודל הסיר

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אחלה מרק ירקות
מרק ירקות משגע וטעים לחורף
  • 1 להרתיח את הכרובית והברוקולי (בסירים נפרדים) למשך כ- 10 דקות.
  • 2 להעביר אותם לסיר גדול ולהוסיף את הגזרים, הקישואים, הדלעת, השומר, הסלרי והשמיר.
  • 3 לתבל במלח ופלפל שחור (בעיקרון זה מספיק, אך מי שאוהב יכול לתבל גם/במקום באבקת מרק ירקות או עוף), ולהוסיף גם את המים לפי הצורך.
  • 4 לבשל את המרק במשך כ- 30-40 דקות (לבדוק עם מזלג שהירקות לא הפכו למחית ושאינם קשים כמובן). מתקבל אחלה מרק ירקות שכיף לאכול ביום חורפי.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול כמובן להוסיף תפוחי אדמה, בטטה וכל ירק אחר או תוספת אחרת שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
23.6% 3.8% 15.7% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב