מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 559 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
- ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
- גזרים - 2½ יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (290 גרם)
- קישואים - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (872 גרם)
- דלעת - 300 גרם
- שומר - ראש (162 גרם)
- סלרי - כרפס - 1/2 ראש - סה"כ (165 גרם)
- שמיר - צרור (80 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- מים - לפי הצורך (2-3 ליטר)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות משגע וטעים לחורף
- 1 להרתיח את הכרובית והברוקולי (בסירים נפרדים) למשך כ- 10 דקות.
- 2 להעביר אותם לסיר גדול ולהוסיף את הגזרים, הקישואים, הדלעת, השומר, הסלרי והשמיר.
- 3 לתבל במלח ופלפל שחור (בעיקרון זה מספיק, אך מי שאוהב יכול לתבל גם/במקום באבקת מרק ירקות או עוף), ולהוסיף גם את המים לפי הצורך.
- 4 לבשל את המרק במשך כ- 30-40 דקות (לבדוק עם מזלג שהירקות לא הפכו למחית ושאינם קשים כמובן). מתקבל אחלה מרק ירקות שכיף לאכול ביום חורפי.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול כמובן להוסיף תפוחי אדמה, בטטה וכל ירק אחר או תוספת אחרת שאוהבים.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
23.6% |
3.8% |
15.7% |
56.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב