דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחלה מרק ירקות
אחלה מרק ירקות
מרק ירקות משגע וטעים לחורף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 559 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מפורקת לפרחים
  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    מפורק לפרחים
  • גזר -  יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (290 גרם)
    2-3 גזרים חתוכים
  • קישוא - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (872 גרם)
    חתוכים
  • דלעת - 300 גרם
  • שומר - ראש (162 גרם)
    חתוך
  • סלרי - כרפס - 1/2 ראש - סה"כ (165 גרם)
    חצי צרור סלרי אמריקאי חתוך
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    שטוף וחתוך
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - לפי הצורך (2-3 ליטר)
    תלוי בגודל הסיר
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את הכרובית והברוקולי (בסירים נפרדים) למשך כ- 10 דקות.
  • 2 להעביר אותם לסיר גדול ולהוסיף את הגזרים, הקישואים, הדלעת, השומר, הסלרי והשמיר.
  • 3 לתבל במלח ופלפל שחור (בעיקרון זה מספיק, אך מי שאוהב יכול לתבל גם/במקום באבקת מרק ירקות או עוף), ולהוסיף גם את המים לפי הצורך.
  • 4 לבשל את המרק במשך כ- 30-40 דקות (לבדוק עם מזלג שהירקות לא הפכו למחית ושאינם קשים כמובן). מתקבל אחלה מרק ירקות שכיף לאכול ביום חורפי.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול כמובן להוסיף תפוחי אדמה, בטטה וכל ירק אחר או תוספת אחרת שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13925
חלבונים (גרם)7.94 1.42
פחמימות (גרם)295
מתוכן סוכרים (גרם)11.3 2.02
שומנים (גרם)1.91 0.34
מתוכם שומן רווי (גרם)0.32 0.06
נתרן (מ"ג)710.87127.13
סיבים תזונתיים (גרם)11.88 2.13
מים (גרם)514.8892.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)660.62118.14
ויטמין B (מ"ג)6.241.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.830.51
ויטמין B5 (מ"ג)1.890.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.690.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)219.6939.29
ויטמין C (מ"ג)149.526.74
ויטמין E (מ"ג)2.190.39
ויטמין K (מק"ג)131.8323.58
סידן (מ"ג)168.3630.11
ברזל (מ"ג)3.210.57
מגנזיום (מ"ג)8915.92
זרחן (מ"ג)215.0138.45
אבץ (מ"ג)1.580.28
אשלגן (מ"ג)1,237221.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.780.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.510.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.240.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
23.6% 3.8% 15.7% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?