דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 338 גרם למנה\יחידה

  • קישוא - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.31 ק"ג)
    קישואים עגולים/ארוכים/זוקיני
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • בזיליקום - 2 עלים מגבעול אחד - סה"כ (4 גרם)
    עלים קצוצים
  • עירית - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • נענע - גבעול (3 גרם)
    עלי נענע קצוצים
  • פקאנים - 1/2 כוס - סה"כ (54 גרם)
    פקאן טבעי וללא מלח
  • יוגורט טבעי 1.5% - גביע (150 מ"ל)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 2 קורט
    קורט + קורט - לפי הטעם
  • פלפל שחור - 2 קורט
    קורט + קורט - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קישואים ממולאים בקינואה והפתעות
קישואים ממולאים עם כובעים
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 במידה ומדובר בקישוא עגול, מסירים את החלק העליון של הקישוא כך שנוצר מכסה ושומרים בצד. אפשר גם להשתמש בקישוא ארוך. חוצים את הקישוא לאורך ומרוקנים כך שתיווצר סירה. כך או כך, מרוקנים את תוכן הקישוא בעזרת כף פריז`אן וקוצצים אותו.
  • 3 מכניסים את הקישואים והמכסה לתנור ל- 20 דקות.
  • 4 קולים במחבת טפלון ללא שמן את הפקאן על אש בינונית לכמה דקות. מורידים מהאש וגורסים בעזרת כותש או מעבד מזון. ניתן לפזר על נייר אלומיניום או נייר אפייה, לכסות בנייר ולשבור מעט בעזרת חפץ כבד.
  • 5 מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את תוכן הקישואים עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס (קורט + קורט) במשך כמה דקות עד ריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיפים שום כתוש ומורידים מהאש.
  • 6 קוצצים פלפל אדום. מכינים את הקינואה לפי הוראות היצרן ומקררים.
  • 7 מערבבים את הקינואה המוכנה יחד עם תוכן הקישואים, פלפל אדום, בזיליקום, נענע, עירית, פקאן, גביע יוגורט ומיץ לימון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (קורט + קורט - לפי הטעם, בערך כפית מלח).
  • 8 ממלאים את הקישואים המוכנים, סוגרים עם המכסה ומגישים בטמפרטורת חדר. ניתן להגיש מעט מחומם.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
גיוון: לתוספת בריאות ניתן להוסיף זרעי פשתן, ואפשר להפוך את המנה לטבעונית ע"י החלפת היוגורט בטחינה.

ציוד נדרש: כף פריז`אן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון, קלייה ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.6% 16.8% 10.5% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב