דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 767 גרם למנה\יחידה (13-15 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות כבושים בחומץ ובמלח
צנצנות ירקות כבושים
  • 1 מרתיחים את הגזר הפרוס במים כרבע שעה ומסננים. חותכים את כל הירקות: כרוב, שומר, קולורבי ופלפלים לרצועות, פלפל חריף לפרוסות, קולפים את השום ואת הלימון פורסים.
  • 2 מכניסים את הירקות לכלי (עדיף מזכוכית או פלסטיק קשיח) עד ל- 4 ס"מ מתחת לפקק.
  • 3 מכינים את תערובת התרכיז (לפי מידה של 3 כוסות) - שמים בקערה 3 כוסות מים רותחים, 3 כפיות מלח, כוס חומץ, 1/3 כוס מיץ לימון משומר ו- 1/2 כפית כורכום. מערבבים, ממיסים את התערובת, מוזגים לתוך הכלי וחוזרים על הפעולה עד שהכלי מלא.
  • 4 סוגרים את הפקק, מצננים (2-3 שעות) ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.
  • 5 החמוצים מוכנים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כלי (עדיף מזכוכית או פלסטיק קשיח).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. על המתכון הזה אחראי דרור בעלי - הוא השף של החמוצים (אני רק עזרתי לו לחתוך). כמויות המים, מיץ הלימון המשומר, הכורכום, החומץ והמלח, יכולות להשתנות בהתאם לגודל הכלי בו מאחסנים את הירקות. כמו כן, זה גם תלוי בכמויות של הירקות שבוחרים להחמיץ (הכוונה שאם דוחסים יותר ירקות בכלי, כך נצטרך פחות נוזלים... ולהיפך). זמן ההכנה כולל את זמן הצינון והשהייה של החמוצים במקרר. ניתן לשמור בקירור למשך חודשיים-שלושה חודשים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 1.7% 10.4% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב