גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | כבושים | » | ירקות כבושים בחומץ ובמלח |
ירקות כבושים ביתיים שמוכנים תוך 24 שעות, 132 קלוריות למנה, 17 קלוריות ל-100 גרם
שרית מברוכה, בלוגרית אוכל, 18.03.2013
14 מנות/יחידות, 767 גרם למנה\יחידה (13-15 מנות)
ציוד נדרש: כלי (עדיף מזכוכית או פלסטיק קשיח).
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. על המתכון הזה אחראי דרור בעלי - הוא השף של החמוצים (אני רק עזרתי לו לחתוך). כמויות המים, מיץ הלימון המשומר, הכורכום, החומץ והמלח, יכולות להשתנות בהתאם לגודל הכלי בו מאחסנים את הירקות. כמו כן, זה גם תלוי בכמויות של הירקות שבוחרים להחמיץ (הכוונה שאם דוחסים יותר ירקות בכלי, כך נצטרך פחות נוזלים... ולהיפך). זמן ההכנה כולל את זמן הצינון והשהייה של החמוצים במקרר. ניתן לשמור בקירור למשך חודשיים-שלושה חודשים.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 132 | 17 |
חלבונים (גרם) | 5 | 0.65 |
פחמימות (גרם) | 33 | 4 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 9.04 | 1.18 |
שומנים (גרם) | 0.81 | 0.11 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.14 | 0.02 |
נתרן (מ"ג) | 4,602 | 599.96 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 8.89 | 1.16 |
מים (גרם) | 613.93 | 80.04 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 394.21 | 51.39 |
ויטמין B (מ"ג) | 3.59 | 0.47 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.21 | 0.03 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.16 | 0.02 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 1.75 | 0.23 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.74 | 0.1 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.64 | 0.08 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 86.97 | 11.34 |
ויטמין C (מ"ג) | 204.57 | 26.67 |
ויטמין E (מ"ג) | 1.04 | 0.14 |
ויטמין K (מק"ג) | 94.27 | 12.29 |
סידן (מ"ג) | 154.58 | 20.15 |
ברזל (מ"ג) | 2.47 | 0.32 |
מגנזיום (מ"ג) | 53.95 | 7.03 |
זרחן (מ"ג) | 123.33 | 16.08 |
אבץ (מ"ג) | 0.83 | 0.11 |
אשלגן (מ"ג) | 854.36 | 111.38 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.24 | 0.03 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.04 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.2 | 0.03 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.06 | 0.01 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.06 | 0.01 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם