מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה
- המצות
- מצות - 9 יחידות - סה"כ (321 גרם)
- המילוי
- תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- עדשים - כוס (170 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- לטיגון
- שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
בורקס מצה מטוגן במלית קלה וטעימה
- 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים כחצי שעה עד שהם חצי מוכנים. מוסיפים את העדשים לסיר ומבשלים כ- 20 דקות נוספות עד שהתערובת רכה.
- 2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- 3 בקערה מערבבים את פירה תפוחי האדמה והעדשים (סוחטים החוצה עודפי נוזלים במידה ויש) עם הבצל המטוגן והתבלינים. מתקנים תיבול במידת הצורך.
- 4 לוקחים מצה, באמצעות כף מניחים פס מילוי באמצע, מגלגלים ומטגנים כל צד כ- 2 דקות או עד להזהבה (בערך כף שמן לכל 2 בורקסים = 5 כפות).
- 5 בתיאבון וחג שמח
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.5% |
13.6% |
11.6% |
68.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב