דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (2 בורגרים גדולים או 4 קטנים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
המבורגר שעועית שחורה
המבורגר טבעוני על המנגל
  • 1 מבשלים את השעועית השחורה בסיר קטן עם כפית מלח עד לריכוך (שימו לב שלא יגלוש אחרת זה צובע את כל המטבח). מוציאים את השעועית לקערה, מצננים קצת, מועכים בהתחלה באמצעות מזלג ואחר כך פשוט עם הידיים עד לקבלת עיסה.
  • 2 מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים היטב עם הידיים. בשלב זה כדאי לבדוק שני דברים: מרקם - המרקם שמתקבל צריך לאפשר יצירת בורגרים גדולים ויציבים. אם העיסה רטובה מדי ניתן להוסיף מעט פירורי לחם, ואם היא יבשה מדי ניתן להוסיף מעט מים. טעם - זה הזמן לטעום את העיסה ולתקן תיבול לפי טעם אישי.
  • 3 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות למשך כ- 5 דקות לכל צד, או לחילופין מניחים על המנגל עד שמשחים והופכים לצד שני (מומלץ להבריש מעט בשמן לפני כדי שלא ייצא יבש אם צולים על המנגל). מגישים בלחמניה עם ירקות טריים, קטשופ וטחינה.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח לבישול השעועית והשמן לטיגון (במידה ובוחרים לטגן את קציצות הבורגר, וגם את השמן להברשה במידה ובוחרים לצלות על המנגל).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.9% 2% 16.4% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב