דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 298 גרם למנה\יחידה (10-12 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אצ`רולי חצ`פורי
מעדן גבינות עם ביצה
  • 1 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, מוסיפים חמאה, שמן ומים פושרים בהדרגה. לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך, אך לא דביק. לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10-12 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק יחסית בצורת אליפסה. ממלאים במרכז במלית הגבינות (כל הגבינות המעורבבות עם הביצה) וסוגרים בקצוות לצורת סירה (סוגרים בצורה פשוטה בקצוות, או מגלגלים, מקפלים מעט שוליים מקבילים ארוכים וסוגרים בקצוות).
  • 3 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה עם כף מים, ואופים בחום של 190-200 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
  • 4 לקראת סוף האפייה כשהמאפה כבר הזהיב, אפשר להוציא מהתנור, להזיז מעט לצדדים בעזרת כף את מלית הגבינות, לשבור מעל כל אצ`רולי חצ`פורי ביצה אחת ולהחזיר לתנור לעוד כ- 3 דקות (סה"כ כ- 11 ביצים).
  • 5 מעדן - בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
למי שאוהב - אפשר לשנות את סוגי הגבינות הקשות במלית ולהשתמש כמעט בכל גבינה שיש בבית... בהצלחה!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.1% 27.1% 53.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב