מצרכים למתכון
60 מנות/יחידות, 17 גרם למנה\יחידה (כ- 60 עוגיות בינוניות (תלוי בגודל))
- הבצק
- קמח לבן - 300 גרם
- סוכר - 100 גרם
- מלח - קורט
- חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
- ביצה - יחידהL
- להברשה
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- לפיזור מעל
- סוכר - 200 גרם
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגיות שניתן להכין עם הילדים
- 1 מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה, ומשפשפים במהירות את התערובת בין הידיים על מנת ליצור פירורים קטנים של חמאה ובצק.
- 2 מוסיפים את הביצה ומערבבים עם הידיים רק עד שהבצק מתאחד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעתיים לפחות במקרר.
- 3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
- 4 מקמחים את השיש ומרדדים עליו את בצק. קורצים לעוגיות (אפשר בצורות שונות) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 5 מברישים כל עוגייה במעט מים ומפזרים עליה בערך כפית סוכר (סה"כ כוס אחת לכל העוגיות).
- 7 אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש למשך כ- 7 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. מסירים את העוגיות מהמגש לאחר דקה מחוץ לתנור. מתקבלות עוגיות חמאה מסוכרות וטעימות!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
העוגיות נשמרות זמן רב בצנצנת או קופסא אטומה לחלוטין בטמפרטורת החדר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
23.7% |
5.6% |
70.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב