דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 311 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

  • בורגול - 2 כוסות - סה"כ (400 גרם)
    גס
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    בצל סגול פרוס לרבעי טבעות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה קטנה ללא קליפה (54 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • פלפל אדום - יחידה קטנה (110 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • כמון טחון - כפית גדושה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים (לפי הצורך)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל בורגול וירקות
תבשיל בריא של בורגול וירקות
  • 1 משרים את הבורגול במים למשך כרבע שעה ומסננים מנוזלים. את קוביות החציל משרים במי מלח למשך כרבע שעה ומעבירים לנייר סופג.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את שאר הירקות בהדרגה בסדר הבא: חציל (עד הזהבה קלה), גזר, פלפל אדום וקישוא. כל זאת תוך כדי ערבוב ועד לריכוך קל.
  • 3 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הבורגול וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים, וברגע שהמים נספגים מעט בבורגול מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 20-30 דקות (באמצע הבישול אפשר לערבב קלות ושוב לכסות).
  • 5 מגישים ונהנים - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח עבור החצילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון והשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.4% 15.7% 8.7% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב