דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי מוס שוקולד קפה
האורחים יחשבו שקניתם פאי בקונדיטוריה
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב 100 גרם חמאה ו- 1/4 כוס סוכר. להוסיף חלמון ביצה ואת שאר החומרים היבשים (סוכר וניל, קמח ואגוזים). לאחד לבצק. לשטח בתבנית קפיצית, ולשים במקרר לחצי שעה.
  • 2 לאפות את תחתית הבצק על 170 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה יפה. להניח בצד לקירור.
  • הכנת המוס:
  • 1 להמיס בקערה שוקולד מריר ו- 100 גרם חמאה - אפשר במיקרו או בבן מארי (סיר עם מים רותחים).
  • 2 לערבב ג`לטין עם המים ולהוסיף לשוקולד. להמשיך לחמם עוד כדקה.
  • 3 לטרוף 4 חלמונים היטב מעל בן מארי למשך כמה דקות, לאחר מכן להוסיף ברנדי (או ליקר קפה) וכפית נס קפה.
  • 4 לערבב את החלמונים עם השוקולד לתערובת אחידה. להניח בצד לקירור.
  • 5 להקציף חלבונים (יש לנו 5 חלבונים - 1 מהבצק ו- 4 מהמוס), + 2 כפות סוכר לקצף יציב, לקפל את הקצף לתוך השוקולד.
  • 6 לאחר שהבצק התקרר אפשר להרכיב את העוגה. לטפטף על הבצק 2 כפות חלב, לשפוך את תערובת השוקולד, ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות עד להתייצבות המוס.
  • 7 להקציף שמנת + כף אינסטנט וניל + נס קפה ולקשט מעל המוס. להכין את העוגה יום או אפילו יומיים לפני ההגשה - עוגה לאירוח שתמיד קוצרת מחמאות!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 47.7% 11.8% 40.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב