דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפנקוטה
  • שמנת מתוקה 38% - 2 קופסאות קרטון - סה"כ (500 מ"ל)
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מקל וניל - גודל ממוצע (3 גרם)
    או כפית משחת וניל
  • ג`לטין טהור - שקית (14 גרם)
  • מים - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • רוטב המנגו
  • מנגו - יחידה בינונית (246 גרם)
    בשל וקלוף
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
    או 2 כפות משקה מרוכז מנגו
  • חלב - כף (10 מ"ל)
    או שמנת מתוקה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פנקוטה בעיטור מנגו
פנקוטה קייצית בטעם מנגו
  • 1 שמים את הג`לטין והמים בקערית למשך זמן בישול השמנת.
  • 2 יוצקים לקלחת את השמנת המתוקה, הסוכר ותכולת מקל הוניל, מבשלים עד להמסת הסוכר וממשיכים עד סף רתיחה.
  • 3 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בחישה מדי פעם למשך כ- 10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים לג`לטין מספר כפות מהשמנת המבושלת ומערבבים. מוסיפים את הג`לטין אל יתרת השמנת וטורפים במטרפה ידנית.
  • 4 יוצקים לתבניות (תבנית 9 שקעים קטנים בקוטר 6 ס"מ), מכסים בניילון נצמד, מצננים בחדר ומעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות. לאחר הצינון מחלצים מהתבניות ומקשטים ברוטב וריבועי מנגו.
  • 5 הכנת רוטב המנגו: מכניסים לבלנדר/למעבד מזון את המרכיבים וטוחנים היטב.
  • 6 מקשטים סביב כל קינוח, קולפים מנגו, חותכים ריבועים ומניחים על כל קינוח. אם אין משתמשים ברוטב מיד יש להכניסו למקרר, עטוף בניילון נצמד וכן ניתן לאחסן במקפיא עד השימוש.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 9 שקעים קטנים בקוטר 6 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את המנגו לקישוט.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 57.2% 7.8% 33.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.39 (1.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב