דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (כ- 8 חתיכות גדולות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גאלט אגסים
קינוח מעולה לאירוח
  • 1 בקערה גדולה מערבבים קמח מנופה, שיבולת שועל, מלח, סוכר חום וסודה לשתייה. בכוס מערבבים טוב-טוב מים רותחים ושמן, עושים חור במרכז התערובת היבשה ומוזגים לשם את התערובת הרטובה. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • 2 בינתיים מקלפים אגסים, מורידים את הליבה וחותכים כל אגס לרבעים וכל רבע לעוד שלושה פלחים.
  • 3 על נייר אפייה מרדדים בצק לעיגול בקוטר של בערך 25 ס"מ. משאירים שוליים של כ- 3 ס"מ ומורחים במרכז הבצק ממרח לוטוס. מעל הממרח מסדרים אגסים, מפזרים מעליהם קצת סוכר חום, קינמון ושקדים, מקפלים את הקצוות פנימה ומעבירים את הגאלט יחד עם הנייר על תבנית אפייה.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק משחים.
  • 5 מקררים טיפה, חותכים ומגישים. מומלץ עם כדור גלידת וניל או סורבה בצד.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להכין את הגאלט עם 100% קמח מלא.
  • 2 אפשר להחליף ממרח לוטוס בכל ממרח אחר שאוהבים: נוטלה, ממרח תמרים, ריבת חלב וכו`. אפשר להכין ללא ממרח: פשוט מפזרים במרכז הבצק עוד כף סוכר ומסדרים מעליו את האגסים.
  • 3 אפשר להחליף את האגסים בכל פרי אחר שאוהבים: תפוח, נקטרינה, אפרסק, משמש, שזיף ואפילו מנגו.
  • 4 אפשר להחליף שקדים בפיסטוק או אגוזים קצוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 21.5% 6.6% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב