דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כל רולדת בקלאווה 12 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בקלאווה מבצק פילו עם שקדים ופיסטוקים
הקינוח האולטימטיבי של העולם הערבי
  • 1 מפשירים את עלי הפילו במשך הלילה במקרר.
  • 2 מורחים על עלה פילו חמאה מומסת, מניחים מעל עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה. ממשיכים כך עם עוד שני עלים (המטרה ליצור 3 רולדות, כל רולדה מורכבת מ- 4 שכבות דפי פילו. אם נשארו בחבילה עוד 2-3 עלים אפשר ליצור רולדה נוספת).
  • 3 מפזרים מהמלית המעורבבת (שומרים חופן מהפיסטוקים לקישוט) לאורך הצלע הארוכה של שכבות דפי הפילו ומגלגלים לרולדה (מהדקים היטב במהלך הגלגול).
  • 4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט עם החמאה המומסת. מעבירים את הרולדות לתבנית ומורחים מעל את החמאה שנותרה. פורסים כל רולדה ל- 12 פרוסות.
  • 5 מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את המים, הסוכר והדבש יחד על אש קטנה למשך כ- 10 דקות (לקראת הסוף מוסיפים מיץ הלימון ומי הורדים) ומצננים.
  • 6 אופים את הבקלאווה בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 20 דקות עד הזהבה. מיד לאחר האפייה מצמידים את הרולדות ויוצקים מעל את סירופ הסוכר בזרם דק ובהדרגה. משהים על התבנית עד ספיגה מלאה של הסירופ ומקשטים מעל עם חופן מהפיסטוקים ששמרנו.
  • 7 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רצוי לעטוף בניילון נצמד ולשמור את הבקלאווה בקירור במיוחד בחודשי הקיץ בגלל מרכיב החמאה - כך נשמרת גם הפריכות של המאפה.

הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 26.8% 11.1% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב