דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (כ- 16 בורקסים טורקיים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס טורקי
בורקס גבינה בסגנון טורקי
  • 1 לשים לבצק רך אך לא דביק את כל מצרכי הבצק. מורידים על משטח העבודה, וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח, עד לקבלת מרקם חלק (כך הבצק גם יהיה יותר אלסטי). מכסים ומשהים למנוחה של כחצי שעה.
  • 2 יוצרים מהבצק כ- 16 כדורים ומעבירים לקערה גדולה. יוצקים מעל הכדורים את חצי כוס השמן (עוטפים בשמן כדור כדור), מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • 3 מוציאים כדור כדור ועל משטח משומן משטחים (או מרדדים) לעלה דק ככל האפשר. תחילה משטחים מהמרכז כלפי חוץ, וממשיכים למתוח את שולי הבצק מסביב. כל זאת תוך כדי שימוש ושימון הידיים במעט מהשמן שבקערה.
  • 4 מקפלים מהקצה הקרוב אלינו לשליש מאורך הבצק, ממלאים לאורך הקיפול במעט מהמלית (פשוט מערבבים את כל מצרכי המלית), מגלגלים לרולדה וממשיכים ומקפלים פנימה את הקצוות (לצורה של בורקס טורקי).
  • 5 משמנים מעט את פני הבצק עם כ- 3 כפות שמן, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מליות אפשריות: תרד או מנגולד (שטופים וקצוצים) וגבינה בולגרית/פטה מפוררת, מלית תפוחי אדמה או חציל קלוי עם בצל מטוגן, עגבניות, מלח ופלפל (שגם לזה אפשר להוסיף מעט גבינה מפוררת).

הבצק נקרא בצק בויוס - מאוד דומה לבצק של חצ`פורי ואפילו שדרגתי והוספתי וודקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.4% 19% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב