דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 5 קאפקייקס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קאפקייקס וניל עם זיגוג קונפיטורה ושמנת
קאפקייקס ב- 10 דקות
  • 1 מניחים סיר פסטה על האש ומכינים בצד מסננת שמתאימה לסיר. מניחים בה 5 שקעים למאפינס (אני השתמשתי בתבניות חד פעמיות מאלומיניום). מרפדים את השקעים במנג`טים (לא משמנים).
  • 2 מרתיחים ליטר מים בקומקום.
  • 3 בזמן שהמים מתחממים, מנפים לקערה קמח וסודה לשתייה. מוסיפים סוכר, סוכר וניל וגרידת לימון. מערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים.
  • 4 מוסיפים למרכז התערובת היבשה את היוגורט ואת הביצה. טורפים בעזרת מטרפה ידנית רק עד שהתערובת חלקה לגמרי - לא לערבב יתר על המידה!
  • 5 מעבירים מיד את הבלילה לשקעים.
  • 6 מניחים מיד את הסיר על אש בינונית-גבוהה ושופכים את המים הרותחים לסיר. מניחים את המסננת בסיר (כשהיא לא נוגעת במים) ומכסים אותה בנייר אלומיניום (כדי למנוע טפטוף של מים על הקאפקייקס). מקפידים שנייר האלומיניום יהיה מעל לשקעים כדי שהקאפקייקס לא יידבקו לנייר אלומיניום!
  • 7 מניחים על הסיר את המכסה ומאדים את הקאפקייקס במשך 7-8 דקות, עד שהם תפוחים וקיסם הננעץ למרכז הקאפקייק יוצא יבש.
  • 8 מכינים את הזיגוג - מערבבים יחד בקערה את הריבה עם השמנת לבישול. מניחים כפית זיגוג על כל קאפקייק ונותנים לזיגוג לנזול בצדדים.
  • 9 בתיאבון חיוך

קאפקייקס ביתי ללא אפייה - משיגים תוצאה אוורירית ומושלמת על ידי אידוי. אין צורך בכלי מיוחד, רק בסיר פסטה עם מסננת. כך אפשר בקלות להכין קאפקייקס ב- 10 דקות, כולל זמן ה"אפייה"! הקאפקייקס האלה הם אפילו דיאטטים, כי בעת האידוי אין צורך להשתמש בשמן/חמאה כדי לקבל תוצר לח ועסיסי - יש רק כ- 157 קלוריות בקאפקייק, כולל זיגוג!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 4.2% 10.5% 83.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב