מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות באורך כ- 12 ס"מ)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אפשר לגוון עם הצורות של הקציצות
- 1 מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים 2 כוסות מים, מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר סגור על להבה נמוכה עד שהאורז רך ומוכן.
- 2 לאחר שהאורז מתקרר מעט מוסיפים את השעועית ברוטב והפפריקה.
- 3 מועכים במוט בלנדר או במעבד מזון לעיסה דביקה, מוסיפים זרעי כוסברה טחונים ומערבבים.
- 4 טועמים (למרות שהמראה לא מלבב במיוחד) ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- 5 פורסים על שולחן ניילון נצמד עמיד בחום. מניחים כף גדושה מהבלילה ופורסים אותה לאורך הרצוי, במרווח של כ- 10 ס"מ מניחים עוד כף לנקניקייה הבאה וכן הלאה.
- 6 גוזרים באמצע בין הנקניקיות את הניילון, כך שיישאר ניילון ריק באורך של כ- 5 ס"מ מכל צד. מגלגלים את הניילון מעל הבלילה, מהדקים היטב (חשוב מאוד) תוך גילגול, מסובבים את הקצוות ומקפלים.
- 7 מקפיאים ולפני הצלייה/טיגון מסירים את הניילון הנצמד.
- 8 בתיאבון
- הערות וגיוונים:
- 1 אפשר להכין מאותה הבלילה המבורגר - גוזרים קוביות נייר פרגמנט בגודל הרצוי, מניחים רינג, שמים בתוכו ככף גדושה מהעיסה ומיישרים. מניחים אחד על השני עם הנייר, עוטפים בניילון ומקפיאים.
- 2 אין צורך בהפשרה לפני ההכנה.
- 3 ניתן לבשל במים רותחים כאשר רוצים להכין את הנקניקיות מיד, זה מייצב את הבלילה. ההקפאה (או כמה שעות במקרר מסתבר) עושה את אותו הדבר.
- 4 ניתן להכין קציצות ללא רינג.
- 5 אפשר להוסיף לבלילה טופו מגורר, ירק ו/או תבלינים שונים שאוהבים.
- 6 ניתן לטגן בצל עד השחמה לפני טיגון האורז, להוסיף אורז ולבשל כרגיל.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.1% |
9.2% |
13.4% |
75.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב