דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות מ- 2 מגשים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה שומשום
פיצה קריספית עם שומשום
  • 1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים דבש, שמן ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים ללוש כ- 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה, מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, מכסים
  • ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 3 מרדדים או משטחים כל כדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על תבנית מיוחדת לפיצה (משומנת).
  • 4 לוחצים בעזרת האצבעות ויוצרים שולי בצק מעט גבוהים משאר פני הבצק ברוחב כס"מ. מורחים מים על השוליים שיצרנו ומפזרים שומשום מסביב לפי הטעם.
  • 5 מערבבים יחד בקערה את כל המצרכים לרוטב (כמות ל- 2 כדורי בצק). מורחים על פני הבצק, מפזרים מעל גבינה וזיתים, מטפטפים עוד כמה טיפות מהרוטב מעל ומפזרים קורט אורגנו יבש.
  • 6 אופים בחום של 200 מעלות כ- 15 דקות עד הזהבה.
  • 7 קריספי וטעים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר גם להוסיף תירס לתוספות הפיצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 17% 21.4% 61.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב