תפוחי אדמה שכיף לאכול
1. את תפוחי האדמה מקלפים, חותכים לקוביות גדולות ושוטפים.
2. בסיר בינוני (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי) מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והמלח, ועל אש נמוכה ממשיכים לטגן במשך כ- 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים קלות.
4. מוסיפים מים רותחים שיגיעו מעט מתחת לגובה תפוחי האדמה, ומבשלים כ- 15 דקות עם מכסה מעט פתוח, עד צמצום מעט מהנוזלים.
5. מוסיפים שמיר, מערבבים בעדינות עם תפוחי האדמה (רצוי עם כף עץ), וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עוד כרבע שעה עד ריכוך תפוחי האדמה.
6. תוספת טעימה לארוחה - בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.