מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 697 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
טעים וצמחוני, צילום: סיני גז
- הכנה מראש:
- 1 מנפים את האורז.
- 2 מומלץ להשרות את האורז המנופה מספר שעות מראש כדי להפחית נוכחות של חומצה פיטית.
- הכנת האורז:
- 1 שוטפים את האורז. חותכים 2 בצלים לקוביות קטנות ובינתיים מחממים מעט מים בסיר עד לרתיחה.
- 2 מוסיפים את הבצלים החתוכים עד שהם מתרככים מעט.
- 3 מוסיפים את האורז ומתבלים (כפית פפריקה, כפית כמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית מלח ו- 1/4 כפית כורכום). משאירים 10 דקות עד לריכוך האורז.
- 4 לקראת הסוף מוסיפים את השמיר. לאחר כיבוי האש משאירים 10 דקות בסיר מכוסה לספיגת הטעמים.
- הכנת הרוטב:
- 1 מחממים מעט מים בסיר עד לרתיחה. בינתיים חותכים 2 בצלים, גזר, קישואים ועגבניות לחתיכות גסות.
- 2 מוסיפים אותם למים שרתחו ומכסים. לאחר 10 דקות (שהירקות התרככו מעט), מרסקים את הירקות תוך הוספת מים לפי הצורך.
- 3 מתבלים (כפית פפריקה, כפית כמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית מלח ו- 1/4 כפית כורכום), ומוסיפים את השמיר לקראת הסיום.
- 4 משאירים על אש נמוכה לרבע שעה בערך עד לריכוך הירקות.
- 5 במקביל, חותכים את ראשי הפלפלים ומוציאים מהם את הגרעינים.
- 6 לאחר ריכוך האורז, ממלאים את הפלפלים באורז. לאחר המילוי מכניסים את הפלפלים לסיר של הרוטב ומשאירים ל- 40 דקות על אש נמוכה. מומלץ לקחת חלק מהרוטב ולהרטיב את הפלפלים איתו.
- 7 משאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות לשם ספיגת הטעמים.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להכין את האורז ואת הרוטב במקביל על מנת לחסוך זמן.
מתכון בריא ללא שמן או תוספות מעובדות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10% |
2.6% |
10.9% |
76.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב