מנה קראנצ`ית טעימה ביותר
1. מכניסים את הבטטות בשלמותן לתנור בחום 250 מעלות, וצולים אותן במשך כחצי שעה.
2. מחלצים את בשר הבטטות מהקליפה לתוך קערה.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת התבלינים ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
5. מרתיחים מים מומלחים (כפית מלח) בסיר לבישול הניוקי.
6. מקמחים את משטח העבודה, ויוצרים מהבצק גלילים ארוכים בעובי כ- 1 ס"מ.
7. חותכים כל גליל למקטעים בגודל של ניוקי, בעזרת סכין חדה.
8. מעבירים בכל פעם כמות קטנה של ניוקי אל המים הרותחים וממתינים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים למעלה. מוציאים וממשיכים כך.
9. את הניוקי המוכנים מעבירים בחלקים קטנים לתוך קערית עם שמן הזית, ומיד לאחר מכן לתוך קערית עם פירורי הלחם (אין צורך בטיגון).
10. בתיאבון
הבהרה: המתכון קריספי רק אם אוכלים באותו הרגע, לאחר מכן כבר לא קריספי אז אולי טיגון יוכל לעזור אם אוכלים יום למחרת והלאה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.