מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מנה קראנצ`ית טעימה ביותר
- 1 מכניסים את הבטטות בשלמותן לתנור בחום 250 מעלות, וצולים אותן במשך כחצי שעה.
- 2 מחלצים את בשר הבטטות מהקליפה לתוך קערה.
- 3 מוסיפים את שמן הזית ואת התבלינים ומערבבים.
- 4 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
- 5 מרתיחים מים מומלחים (כפית מלח) בסיר לבישול הניוקי.
- 6 מקמחים את משטח העבודה, ויוצרים מהבצק גלילים ארוכים בעובי כ- 1 ס"מ.
- 7 חותכים כל גליל למקטעים בגודל של ניוקי, בעזרת סכין חדה.
- 8 מעבירים בכל פעם כמות קטנה של ניוקי אל המים הרותחים וממתינים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים למעלה. מוציאים וממשיכים כך.
- 9 את הניוקי המוכנים מעבירים בחלקים קטנים לתוך קערית עם שמן הזית, ומיד לאחר מכן לתוך קערית עם פירורי הלחם (אין צורך בטיגון).
- 10 בתיאבון
טיפ למתכון
רוטב לא כל כך מתאים למנה הזאת לפי דעתי כי היא עם ציפוי של פירורי לחם.
הבהרה: המתכון קריספי רק אם אוכלים באותו הרגע, לאחר מכן כבר לא קריספי אז אולי טיגון יוכל לעזור אם אוכלים יום למחרת והלאה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.2% |
26.8% |
9.3% |
58.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב