דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה קראנצ`ית טעימה ביותר

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכניסים את הבטטות בשלמותן לתנור בחום 250 מעלות, וצולים אותן במשך כחצי שעה.
  • 2 מחלצים את בשר הבטטות מהקליפה לתוך קערה.
  • 3 מוסיפים את שמן הזית ואת התבלינים ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
  • 5 מרתיחים מים מומלחים (כפית מלח) בסיר לבישול הניוקי.
  • 6 מקמחים את משטח העבודה, ויוצרים מהבצק גלילים ארוכים בעובי כ- 1 ס"מ.
  • 7 חותכים כל גליל למקטעים בגודל של ניוקי, בעזרת סכין חדה.
  • 8 מעבירים בכל פעם כמות קטנה של ניוקי אל המים הרותחים וממתינים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים למעלה. מוציאים וממשיכים כך.
  • 9 את הניוקי המוכנים מעבירים בחלקים קטנים לתוך קערית עם שמן הזית, ומיד לאחר מכן לתוך קערית עם פירורי הלחם (אין צורך בטיגון).
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רוטב לא כל כך מתאים למנה הזאת לפי דעתי כי היא עם ציפוי של פירורי לחם.

הבהרה: המתכון קריספי רק אם אוכלים באותו הרגע, לאחר מכן כבר לא קריספי אז אולי טיגון יוכל לעזור אם אוכלים יום למחרת והלאה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

- פרסומת -

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)748 קלוריות296 קלוריות
חלבונים13.2 גרם5.2 גרם
פחמימות83 גרם33 גרם
מתוכן סוכרים7.9 גרם3.1 גרם
שומנים37.9 גרם15 גרם
מתוכם שומן רווי5.9 גרם2.4 גרם
נתרן1.2 גרם0.5 גרם
סיבים תזונתיים7.3 גרם2.9 גרם
מים100.4 גרם39.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A1 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B (סה"כ)5.4 מ"ג2.1 מ"ג
ויטמין B1330.8 מק"ג131.1 מק"ג
ויטמין B2149.9 מק"ג59.4 מק"ג
ויטמין B34 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין B5726.3 מק"ג287.9 מק"ג
ויטמין B6211.1 מק"ג83.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B99.4 מק"ג3.7 מק"ג
ויטמין C16.1 מ"ג6.4 מ"ג
ויטמין E1.2 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין K3 מק"ג1.2 מק"ג
סידן42.7 מ"ג16.9 מ"ג
ברזל2.7 מ"ג1.1 מ"ג
מגנזיום27.6 מ"ג10.9 מ"ג
זרחן45.8 מ"ג18.1 מ"ג
אבץ309.5 מק"ג122.7 מק"ג
אשלגן299.6 מ"ג118.8 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות87.8 מ"ג34.8 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3400 מק"ג158.6 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 687.4 מ"ג34.7 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות83 מ"ג32.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 942.3 מ"ג16.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 26.8% 9.3% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?