דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה קראנצ`ית טעימה ביותר

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכניסים את הבטטות בשלמותן לתנור בחום 250 מעלות, וצולים אותן במשך כחצי שעה.
  • 2 מחלצים את בשר הבטטות מהקליפה לתוך קערה.
  • 3 מוסיפים את שמן הזית ואת התבלינים ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
  • 5 מרתיחים מים מומלחים (כפית מלח) בסיר לבישול הניוקי.
  • 6 מקמחים את משטח העבודה, ויוצרים מהבצק גלילים ארוכים בעובי כ- 1 ס"מ.
  • 7 חותכים כל גליל למקטעים בגודל של ניוקי, בעזרת סכין חדה.
  • 8 מעבירים בכל פעם כמות קטנה של ניוקי אל המים הרותחים וממתינים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים למעלה. מוציאים וממשיכים כך.
  • 9 את הניוקי המוכנים מעבירים בחלקים קטנים לתוך קערית עם שמן הזית, ומיד לאחר מכן לתוך קערית עם פירורי הלחם (אין צורך בטיגון).
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רוטב לא כל כך מתאים למנה הזאת לפי דעתי כי היא עם ציפוי של פירורי לחם.

הבהרה: המתכון קריספי רק אם אוכלים באותו הרגע, לאחר מכן כבר לא קריספי אז אולי טיגון יוכל לעזור אם אוכלים יום למחרת והלאה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)748296
חלבונים (גרם)13.18 5.23
פחמימות (גרם)8333
מתוכן סוכרים (גרם)7.89 3.13
שומנים (גרם)37.85 15.01
מתוכם שומן רווי (גרם)5.94 2.35
נתרן (מ"ג)1,155458.03
סיבים תזונתיים (גרם)7.32 2.9
מים (גרם)100.3739.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)999.8396.35
ויטמין B (מ"ג)5.412.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.991.58
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.433.74
ויטמין C (מ"ג)16.136.39
ויטמין E (מ"ג)1.180.47
ויטמין K (מק"ג)3.031.2
סידן (מ"ג)42.6816.92
ברזל (מ"ג)2.671.06
מגנזיום (מ"ג)27.5810.93
זרחן (מ"ג)45.7618.14
אבץ (מ"ג)0.310.12
אשלגן (מ"ג)299.58118.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 26.8% 9.3% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.