דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • גזר - 3 יחידה גדולה ללא קליפה - סה"כ (714 גרם)
    קלופים
  • דלעת - כוס קוביות (120 גרם)
    או דלורית
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
    קלופה וחתוכה לקוביות עבות
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    עדשים כתומות שטופות
  • שום - 3 שן
    קצוצות
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    או 2 כפיות מלח - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • אבקת שום - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק כתום פשוט וטעים
מרק כתום שכיף לאכול
  • 1 בסיר בינוני מאדים את הבצל (עם או ללא כפית שמן) עם מכסה סגור, מערבבים ומוסיפים שום (מזהיבים עוד קצת).
  • 2 שני גזרים חותכים לטבעות עבות וגזר אחד מגרדים בפומפייה גסה.
  • 3 מוסיפים את כל הירקות והעדשים, מערבבים היטב, מוסיפים מים עד כיסוי, מכסים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ושוב מכסים, מרתיחים ל- 5 דקות ומנמיכים את האש.
  • 5 ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 45-60 דקות, עד שכל הירקות מתרככים והעדשים נמסות...
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לגבי המלח - זה תלוי בחיבת המלח שלכם - טעים גם עם פחות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16% 1.2% 10.5% 72.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב