דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כתום שכיף לאכול

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • גזרים - 3 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (714 גרם)
    קלופים
  • דלעת - כוס קוביות (120 גרם)
    או דלורית
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
    קלופה וחתוכה לקוביות עבות
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    עדשים כתומות שטופות
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    או 2 כפיות מלח - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • אבקת שום - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר בינוני מאדים את הבצל (עם או ללא כפית שמן) עם מכסה סגור, מערבבים ומוסיפים שום (מזהיבים עוד קצת).
  • 2 שני גזרים חותכים לטבעות עבות וגזר אחד מגרדים בפומפייה גסה.
  • 3 מוסיפים את כל הירקות והעדשים, מערבבים היטב, מוסיפים מים עד כיסוי, מכסים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ושוב מכסים, מרתיחים ל- 5 דקות ומנמיכים את האש.
  • 5 ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 45-60 דקות, עד שכל הירקות מתרככים והעדשים נמסות...
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לגבי המלח - זה תלוי בחיבת המלח שלכם - טעים גם עם פחות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נטלי שמש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12859
חלבונים (גרם)4.13 1.9
פחמימות (גרם)2813
מתוכן סוכרים (גרם)8.75 4.02
שומנים (גרם)0.45 0.21
מתוכם שומן רווי (גרם)0.07 0.03
נתרן (מ"ג)80.5937.06
סיבים תזונתיים (גרם)6.25 2.87
מים (גרם)183.0584.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,230565.86
ויטמין B (מ"ג)2.621.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.20.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.9125.71
ויטמין C (מ"ג)14.866.83
ויטמין E (מ"ג)1.580.73
ויטמין K (מק"ג)135.98
סידן (מ"ג)59.6727.44
ברזל (מ"ג)1.60.73
מגנזיום (מ"ג)32.5314.96
זרחן (מ"ג)99.5345.77
אבץ (מ"ג)0.670.31
אשלגן (מ"ג)509.48234.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16% 1.2% 10.5% 72.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.