דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק דלורית ושעועית אדומה
מרק דלורית ושעועית אדומה
מרק דלורית ושעועית אדומה
מרק חורפי בריא עם דלורית ושעועית אדומה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 509 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב שעועית מושרית ומבשלים כשעה, על אש גבוהה לפני הרתיחה ואחרי זה על אש נמוכה.
  • 2 מקלפים דלורית, מנקים וחותכים לקוביות קטנות, בערך 2X2 ס"מ. חותכים סלרי, בצל ושום לחתיכות קטנות.
  • 3 מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן ומטגנים בו קודם את הסלרי ואחרי זה גם את הבצל עם השום. מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים קוביות דלורית ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 5 מוסיפים ציר עוף, ככוס וחצי מים רותחים, מתבלים, מכניסים פנימה צרור קטן של עלי סלרי ומביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד שהדלורית מתרככת.
  • 6 אחרי 40 דקות, שוטפים היטב את השעועית שהתבשלה בסיר השני ומכניסים לסיר עם המרק. מערבבים הכל יחד ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
  • 7 מוציאים את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם ציר עוף, אפשר להשתמש בציר ירקות או מים. אני מניחה שלא תהיה ברירה ותצטרכו להוסיף אבקת מרק עוף או תבלינים נוספים. לכו בעקבות הטעם.
  • 2 אפשר להשתמש בשעועית לבנה. אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)515101
חלבונים (גרם)30.72 6.04
פחמימות (גרם)8817
מתוכן סוכרים (גרם)5.71 1.12
שומנים (גרם)5.95 1.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.15
כולסטרול (מ"ג)5.14 1.01
נתרן (מ"ג)918.22180.5
סיבים תזונתיים (גרם)18.3 3.6
מים (גרם)310.9661.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)393.677.37
ויטמין B (מ"ג)4.760.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B3 (מ"ג)3.720.73
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.767.42
ויטמין C (מ"ג)31.946.28
ויטמין E (מ"ג)1.180.23
ויטמין K (מק"ג)33.446.57
סידן (מ"ג)62.6812.32
ברזל (מ"ג)1.180.23
מגנזיום (מ"ג)38.087.48
זרחן (מ"ג)87.417.18
אבץ (מ"ג)0.470.09
אשלגן (מ"ג)546.82107.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.020.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.850.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 4.2% 21.5% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?