קיש תרד נהדר מקמח כוסמין
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים תבנית פאי בקוטר 26 על השיש.
2. הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק - השמן, המים הרותחים, הקמח ואבקת האפייה. מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
3. לשים את הבצק היטב ויוצרים כדור. בעזרת מערוך משטחים את הבצק על משטח מקומח עד שמתקבלת צורת עיגול שטוח, בעובי דק, פחות מחצי ס"מ. מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב- 180 מעלות למשך כ- 5 דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
4. המילוי: שמים בקערה את כל מרכיבי המילוי, מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים (לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות). מתבלים ומניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו (לוקח 2 דקות!).
5. "גבינת" הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים מים, שמרי בירה ומלח, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של "הגבינה" לקערה עם התרד. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה.
7. מכיניסם לתנור ל- 40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.
8. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את אבקת שמרי הבירה.