דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות גדולות)

  • הקראסט
  • שמן זרעי ענבים - 30 מ"ל
    שמינית כוס (או שמן זית)
  • קמח כוסמין מלא - 180 גרם
    1 ורבע כוסות - לא חובה אורגני
  • אבקת אפיה - 3 גרם
    כפית
  • מים רותחים - 60 מ"ל (רבע כוס)
  • המילוי
  • תרד - חבילה (250 גרם)
    תרד טרי - עלים בלבד
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    חופן קטן - קצוץ
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    חופן קטן - קצוץ
  • שום - 5.5 שיניים
    5-6 שיני שום כתושות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול קצוץ
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - קורט (1 גרם)
    לפי הטעם
  • "גבינת" הקשיו
  • אגוזי קשיו - 150 גרם
    כוס - טריים ומושרים לילה במים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 125 מ"ל (חצי כוס)
  • אבקת שמרי בירה - 2 כפות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קיש תרד טבעוני
קיש תרד נהדר מקמח כוסמין
  • 1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים תבנית פאי בקוטר 26 על השיש.
  • 2 הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק - השמן, המים הרותחים, הקמח ואבקת האפייה. מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
  • 3 לשים את הבצק היטב ויוצרים כדור. בעזרת מערוך משטחים את הבצק על משטח מקומח עד שמתקבלת צורת עיגול שטוח, בעובי דק, פחות מחצי ס"מ. מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב- 180 מעלות למשך כ- 5 דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
  • 4 המילוי: שמים בקערה את כל מרכיבי המילוי, מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים (לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות). מתבלים ומניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו (לוקח 2 דקות!).
  • 5 "גבינת" הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים מים, שמרי בירה ומלח, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של "הגבינה" לקערה עם התרד. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 6 מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה.
  • 7 מכיניסם לתנור ל- 40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מלמעלה פרוסות עגבניות ובצל סגול.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ מתפרקת בגובה 3 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת שמרי הבירה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 26% 16.8% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב