דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות
מרק טעים ועשיר מאוד
  • 1 הכנה מראש: קוצצים דק את הבצל, הפלפל הירוק החריף והסלרי (גם גבעולים וגם עלים - לשימוש נפרד בכל אחד מהם), חותכים לקוביות קטנות את הפלפל האדום, הדלעת ותפוח האדמה ומגרדים בפומפייה את הגזר והקישוא.
  • 2 בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה.
  • 3 מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל הירוק החריף, הסלרי (רק גבעולים - את עלי הסלרי שומרים לסוף), הדלעת ותפוח האדמה, וממשיכים לטגן למשך עוד כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים את הגריסים, העדשים הכתומות, הכורכום והפלפל השחור, וממשיכים לטגן עוד כ- 3 דקות.
  • 5 מוסיפים כ- 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזר והקישוא המגורדים ומבשלים כחצי שעה.
  • 6 מוסיפים את אבקת מרק העוף, המלח, האטריות ועלי הסלרי הקצוצים, מבשלים עוד כ- 10 דקות והמרק מוכן (במהלך הבישול אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך).
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא חובה להשתמש באבקת מרק עוף (גם לא מומלץ מבחינה בריאותית).ניתן להוסיף במקום אבקת המרק מעט יותר מלח יחד עם כפית (לפי הטעם) חוואייג` למרק, או פשוט להוסיף ציר עוף שיוסיף לטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.5% 9.3% 13% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב