מצרכים למתכון
4.25 ק"ג לכל המתכון
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
זיתים שנקטפו ישר מהעץ
- 1 ראשית, "דופקים" כל זית עם פטיש שניצל עד שהוא נבקע.
- 2 מעבירים לקערה ושוטפים במים שטיפה ראשונית, משרים את הזיתים במים ומחליפים מים כל 24 שעות במשך 10 ימים.
- 3 מכניסים זיתים לצנצנת בגודל הרצוי (עדיף זכוכית). משתדלים לעשות שכבות בתוך הצנצנת: זיתים תחילה, לימון, שום, פלפל ושוב פעם אותו הדבר.
- 4 מכינים תרכיז לכבישה ביחס הבא: לכל כוס מים מוסיפים כפית גדושה מלח, מערבבים היטב עד שהמלח מתמוסס במים, שופכים לתוך הצנצנת עד שהצנצנת כמעט מלאה, 2-3 ס"מ לפני הסגירה.
- 5 מוסיפים שמן זית מעל שכבת המים.
- 6 סוגרים היטב (עדיף להניח שקית ניילון מתחת למכסה) ואז אוטמים
- 7 מניחים את הצנצנת במקום חשוך למשך חודש לפחות.
- 8 תיהנו
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
כמויות המלח והמים הן כמויות מוערכות, הן יכולות להשתנות בהתאם לגודל הצנצנת וכמות הזיתים. כמובן הפלפל החריף זה עניין של העדפה, מי שרוצה יותר חריף יכול להוסיף פלפל ומי שלא אז פחות.
הערך התזונתי לא כולל את הזיתים. הקרדיט למתכון הוא לבעלי היקר - אני רק הסו-שף במקרה הזה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14.5% |
19.7% |
8.8% |
57% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב