דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
זיתים כבושים ביתיים
זיתים כבושים ביתיים
זיתים שנקטפו ישר מהעץ

מצרכים למתכון

4.25 ק"ג לכל המתכון

  • לימון עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (258 גרם)
    פרוסים
  • שום - ראש
    מקולף
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
  • מלח - 15 כפיות גדושות
    כמות משוערת - לפי הטעם
  • מים - 15 כוסות - סה"כ (3.6 ליטר)
    כמות משוערת - לפי הצורך
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • זיתים - קילו וחצי
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ראשית, "דופקים" כל זית עם פטיש שניצל עד שהוא נבקע.
  • 2 מעבירים לקערה ושוטפים במים שטיפה ראשונית, משרים את הזיתים במים ומחליפים מים כל 24 שעות במשך 10 ימים.
  • 3 מכניסים זיתים לצנצנת בגודל הרצוי (עדיף זכוכית). משתדלים לעשות שכבות בתוך הצנצנת: זיתים תחילה, לימון, שום, פלפל ושוב פעם אותו הדבר.
  • 4 מכינים תרכיז לכבישה ביחס הבא: לכל כוס מים מוסיפים כפית גדושה מלח, מערבבים היטב עד שהמלח מתמוסס במים, שופכים לתוך הצנצנת עד שהצנצנת כמעט מלאה, 2-3 ס"מ לפני הסגירה.
  • 5 מוסיפים שמן זית מעל שכבת המים.
  • 6 סוגרים היטב (עדיף להניח שקית ניילון מתחת למכסה) ואז אוטמים
  • 7 מניחים את הצנצנת במקום חשוך למשך חודש לפחות.
  • 8 תיהנו חיוך
טיפ למתכון
כמויות המלח והמים הן כמויות מוערכות, הן יכולות להשתנות בהתאם לגודל הצנצנת וכמות הזיתים. כמובן הפלפל החריף זה עניין של העדפה, מי שרוצה יותר חריף יכול להוסיף פלפל ומי שלא אז פחות.

הערך התזונתי לא כולל את הזיתים. הקרדיט למתכון הוא לבעלי היקר - אני רק הסו-שף במקרה הזה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3478
חלבונים (גרם)8.8 0.21
פחמימות (גרם)571
מתוכן סוכרים (גרם)3.58 0.08
שומנים (גרם)19.65 0.46
מתוכם שומן רווי (גרם)2.98 0.07
נתרן (מ"ג)93,1872,195
סיבים תזונתיים (גרם)14.48 0.34
מים (גרם)3,91492.17
ויטמין A (מק"ג)38.20.9
ויטמין B (מ"ג)4.510.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.550.04
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.03
ויטמין B6 (מ"ג)1.330.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.040.35
ויטמין C (מ"ג)356.928.41
ויטמין E (מ"ג)0.440.01
ויטמין K (מק"ג)9.230.22
סידן (מ"ג)463.3810.91
ברזל (מ"ג)4.540.11
מגנזיום (מ"ג)101.362.39
זרחן (מ"ג)174.624.11
אבץ (מ"ג)1.860.04
אשלגן (מ"ג)872.4220.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 19.7% 8.8% 57%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.