דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 303 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוחי האדמה והבטטות
  • תפוח אדמה - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.14 ק"ג)
    6-7 יחידות
  • בטטה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (1.36 ק"ג)
  • מים - לפי הצורך - לכיסוי
  • התיבול
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • פפריקה - 4 כפות שטוחות
    מתוקה
  • קטשופ - 2 כפות - סה"כ (38 גרם)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • אבקת שום - כף שטוחה (9 גרם)
  • פפריקה - כפית גדושה
    חריפה (לא חובה)
  • כמון - קורט (1 גרם)
  • הציפוי
  • פירורי לחם -  כוסות - סה"כ (230 גרם)
    2-3 כוסות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ספייסי פוטטוס ובטטה קריספיים
מי צריך את הפוטטוס של רשתות המזון?
  • 1 לשטוף היטב את הבטטות ותפוחי האדמה, להשאיר עם הקליפה, להניח בסיר ולמלא במים עד לכיסוי מוחלט. לבשל עד ל- 3/4 בישול למשך כ- 10 דקות (אפשר להרגיש שמזלג מצליח להידחף לתפוח האדמה אך מעט בקושי). בינתיים לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב את כל מצרכי התיבול.
  • 3 לשטוף במים קרים את תפוחי האדמה והבטטות על מנת לקרר אותם, לחתוך לפלחים בינוניים, להניח בתבנית ולערבב עם תערובת התיבול עד שכל הפלחים מצופים בה.
  • 4 לערבב את תפוחי האדמה עם פירורי הלחם עד שכל הפלחים מצופים, להכניס לתנור החם ולאפות במשך כחצי שעה או עד להשחמה. מדי פעם לערבב כדי שתפוחי האדמה יהיו שחומים מכל הצדדים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הכי כיף בתוספת לשיפודים/שניצל/קציצות למיניהן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 3.8% 8.4% 76.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב