דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספייסי פוטטוס ובטטה קריספיים
ספייסי פוטטוס ובטטה קריספיים
מי צריך את הפוטטוס של רשתות המזון?

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 303 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את הבטטות ותפוחי האדמה, להשאיר עם הקליפה, להניח בסיר ולמלא במים עד לכיסוי מוחלט. לבשל עד ל- 3/4 בישול למשך כ- 10 דקות (אפשר להרגיש שמזלג מצליח להידחף לתפוח האדמה אך מעט בקושי). בינתיים לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב את כל מצרכי התיבול.
  • 3 לשטוף במים קרים את תפוחי האדמה והבטטות על מנת לקרר אותם, לחתוך לפלחים בינוניים, להניח בתבנית ולערבב עם תערובת התיבול עד שכל הפלחים מצופים בה.
  • 4 לערבב את תפוחי האדמה עם פירורי הלחם עד שכל הפלחים מצופים, להכניס לתנור החם ולאפות במשך כחצי שעה או עד להשחמה. מדי פעם לערבב כדי שתפוחי האדמה יהיו שחומים מכל הצדדים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הכי כיף בתוספת לשיפודים/שניצל/קציצות למיניהן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מימי בוקסבאום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)488161
חלבונים (גרם)11.16 3.68
פחמימות (גרם)10234
מתוכן סוכרים (גרם)10.95 3.61
שומנים (גרם)5.12 1.69
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 0.23
נתרן (מ"ג)312.6103.13
סיבים תזונתיים (גרם)14.68 4.84
מים (גרם)175.5357.91
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,388458.1
ויטמין B (מ"ג)10.13.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.1
ויטמין B3 (מ"ג)5.971.97
ויטמין B5 (מ"ג)2.230.74
ויטמין B6 (מ"ג)1.230.41
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.3211.98
ויטמין C (מ"ג)44.3314.63
ויטמין E (מ"ג)1.890.62
ויטמין K (מק"ג)7.492.47
סידן (מ"ג)98.132.36
ברזל (מ"ג)9.743.21
מגנזיום (מ"ג)92.2730.44
זרחן (מ"ג)202.8966.94
אבץ (מ"ג)1.140.38
אשלגן (מ"ג)1,380455.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 3.8% 8.4% 76.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.