דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בטטה שלמה צלויה עם שום ועשבי תיבול
בטטה שלמה צלויה עם שום ועשבי תיבול
טעים כמו בטטה במדורה

מצרכים למתכון

406 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 צולים את הבטטה בשלומתה עד שמתרככת (כשעה בחום של 180 מעלות).
  • 2 עושים חתך עמוק לאורך הבטטה.
  • 3 מערבבים את השמן עם התבלינים.
  • 4 מורחים את החלק הפנימי של הבטטה בתערובת.
  • 5 מחזירים לתנור למשך כ- 5-6 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף עשבי תיבול נוספים לפי הטעם כמובן (רוזמרין, בזיליקום, מרווה).
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורית חן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)450111
חלבונים (גרם)8.84 2.18
פחמימות (גרם)8421
מתוכן סוכרים (גרם)24.78 6.1
שומנים (גרם)10.05 2.48
מתוכם שומן רווי (גרם)1.57 0.39
נתרן (מ"ג)783.08192.88
סיבים תזונתיים (גרם)13.41 3.3
מים (גרם)294.972.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3,653899.63
ויטמין B (מ"ג)11.52.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.440.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.440.11
ויטמין B3 (מ"ג)5.881.45
ויטמין B5 (מ"ג)3.420.84
ויטמין B6 (מ"ג)1.30.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.96.38
ויטמין C (מ"ג)80.3219.78
ויטמין E (מ"ג)3.050.75
ויטמין K (מק"ג)23.585.81
סידן (מ"ג)188.8446.51
ברזל (מ"ג)3.970.98
מגנזיום (מ"ג)112.1527.62
זרחן (מ"ג)232.0857.16
אבץ (מ"ג)1.450.36
אשלגן (מ"ג)1,912471.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 8.6% 7.6% 72.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.