דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפו"א בתנור עם בזיליקום

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180-200 מעלות.
  • 2 מניחים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לשמיניות בקערה גדולה.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית עם כל התבלינים, מוזגים מעל תפוחי האדמה ומערבבים.
  • 4 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה (אפשר בכל תבנית: חד פעמית, חרסינה, זכוכית וגם תבנית של התנור) ומכניסים לתנור למשך כ- 30-45 דקות או עד להזהבה (תלוי בתנור).
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להוריד לכף שמן אחת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)235164
חלבונים (גרם)2.27 1.58
פחמימות (גרם)2618
מתוכן סוכרים (גרם)1.12 0.78
שומנים (גרם)14 9.73
מתוכם שומן רווי (גרם)2.15 1.49
נתרן (מ"ג)442.65307.66
סיבים תזונתיים (גרם)2.54 1.76
מים (גרם)98.2468.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.497.29
ויטמין B (מ"ג)2.922.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.741.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.228.49
ויטמין C (מ"ג)9.796.8
ויטמין E (מ"ג)0.140.1
ויטמין K (מק"ג)5.333.71
סידן (מ"ג)14.5510.11
ברזל (מ"ג)0.640.44
מגנזיום (מ"ג)27.1318.85
זרחן (מ"ג)53.2437.01
אבץ (מ"ג)0.370.26
אשלגן (מ"ג)434.43301.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 31.4% 5.1% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.