קציצות כוסמת עם מרכיבים בריאים
1. מבשלים את הכוסמת יחד עם 2 כוסות מים והתבלינים כ- 20 דקות, עד שהמים נספגים והכוסמת מבושלת.
2. מצננים ובמקביל קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 185 מעלות, עד שקליפתם משחירה מעט.
3. מצננים, קולפים את הקליפה וקוצצים דק.
4. את החציל חותכים לקוביות קטנות ומאדים כ- 10 דקות בשמן זית ו- 3 כפות מים תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך.
5. לקערה מכניסים את הכוסמת המבושלת, החציל והפלפלים הקצוצים, וכן את הטחינה ושיבולת השועל. מערבבים הכל יחד תוך כדי לישה (כדי שהתערובת תקבל מרקם אחיד).
6. טועמים ובודקים תיבול - הכוסמת אוהבת תיבול חזק ודומיננטי.
7. יוצרים קציצות מן התערובת בגודל כף היד בערך. מניחים על נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
8. בתיאבון
הכוסמת קלה לעיכול, עשירה במינרלים וחלבונים מן הצומח והינה ללא גלוטן. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וקלייה.