דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 24 קציצות כוסמת (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות כוסמת, חצילים ופלפלים קלויים
קציצות כוסמת עם מרכיבים בריאים
  • 1 מבשלים את הכוסמת יחד עם המים והתבלינים למשך כ- 20 דקות, עד שהמים נספגים והכוסמת מבושלת. מצננים.
  • 2 במקביל קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 185 מעלות, עד שקליפתם משחירה מעט. מצננים, קולפים את הקליפה וקוצצים דק. את החציל חותכים לקוביות קטנות ומאדים כ- 10 דקות בשמן הזית והמים תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך, מצננים וקוצצים.
  • 3 לקערה מכניסים את הכוסמת המבושלת, החצילים והפלפלים הקצוצים, וכן את הטחינה הגולמית ושיבולת השועל. מערבבים הכל יחד תוך כדי לישה (כדי שהתערובת תקבל מרקם אחיד). טועמים ובודקים תיבול - הכוסמת אוהבת תיבול חזק ודומיננטי.
  • 4 יוצרים קציצות מן התערובת בגודל כף היד בערך. מניחים על נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם טחינה.

הכוסמת קלה לעיכול, עשירה במינרלים וחלבונים מן הצומח והינה ללא גלוטן. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וקלייה. התבלינים במתכון לפי הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 16.3% 13.3% 60.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב