דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 487 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק כתום חם ומהיר
טעם פשוט מושלם
  • 1 ראשית חותכים את הירקות לקוביות קטנות או קוצצים במעבד מזון (חוץ מהבצל).
  • 2 חותכים את הבצל לקוביות גסות, מביאים לטיגון עם שמן הזית להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון נוסף של 2 דקות.
  • 3 אחרי הזהבת הבצל וטיגון השום, מוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד להשחמה קלה של כל הירקות.
  • 4 אחרי שהירקות מושחמים מוסיפים מים רתוחים עד כ- 10 ס"מ מעל כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה של כ- 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים האש ומכסים את הסיר.
  • 5 במהלך הבישול ועד לסיומו יש לדאוג שיש מים כ- 5 ס"מ מעל הירקות.
  • 6 מבשלים עד שהירקות מתרככים במשך כ- 40 דקות. כשהירקות חתוכים לקוביות קטנות זמן הבישול מתקצר.
  • 7 טוחנים את הירקות במעבד מזון או ב"סטיק".
  • 8 מתבלים במלח, פלפל ובמוסקט, ואם יש מוסיפים שמנת מתוקה (לא חובה).
  • 9 מוסיפים על צלחת ההגשה את אגוזי המלך, רכז הרימונים, שמן הזית ופלפל השאטה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כמובן שניתן להגיש את המרק ללא טחינה.

ציוד נדרש: סיר 8 ליטר.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.3% 16.1% 7.2% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב