טעם פשוט מושלם
1. ראשית חותכים את הירקות לקוביות קטנות או קוצצים במעבד מזון (חוץ מהבצל).
2. חותכים את הבצל לקוביות גסות, מביאים לטיגון עם שמן הזית להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון נוסף של 2 דקות.
3. אחרי הזהבת הבצל וטיגון השום, מוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד להשחמה קלה של כל הירקות.
4. אחרי שהירקות מושחמים מוסיפים מים רתוחים עד כ- 10 ס"מ מעל כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה של כ- 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים האש ומכסים את הסיר.
5. במהלך הבישול ועד לסיומו יש לדאוג שיש מים כ- 5 ס"מ מעל הירקות.
6. מבשלים עד שהירקות מתרככים במשך כ- 40 דקות. כשהירקות חתוכים לקוביות קטנות זמן הבישול מתקצר.
7. טוחנים את הירקות במעבד מזון או ב"סטיק".
8. מתבלים במלח, פלפל ובמוסקט, ואם יש מוסיפים שמנת מתוקה (לא חובה).
9. מוסיפים על צלחת ההגשה את אגוזי המלך, רכז הרימונים, שמן הזית ופלפל השאטה.
10. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.