מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 414 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה טעים ומזין, צילום: דניאל לילה סטיילינג: טליה גון אסיף
- 1 מחממים מעט את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי למשך כ- 5 דקות.
- 2 מוסיפים את השום, האפונה היבשה והקינואה (או האורז המלא או הדוחן), ומטגנים תוך כדי ערבוב 30 שניות.
- 3 מוסיפים את המים (או הציר), הפפריקה, הכמון, החוואיג`, עלי הדפנה, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- 4 מבשלים כשעה עד שהאפונה מתרככת.
- 5 מוסיפים למרק את מיץ הלימון, מעבירים כמחצית ממנו לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים למחית. מחזירים לסיר, מוסיפים את האפונה הקפואה (אם משתמשים בה) ומבשלים עוד כמה דקות.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
המתכון מכיל קינואה ואפונה שהם עשירים בחלבון, יכול גם להיחשב כמנת חלבון בארוחה. מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון מתוך ספר הבישול שלי, "סיפור בריא - אוכל קל מהיר וצמחוני".
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
17% |
7.3% |
17.4% |
58.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב