דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונה טעים ומזין, צילום: דניאל לילה סטיילינג: טליה גון אסיף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 414 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מעט את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי למשך כ- 5 דקות.
  • 2 מוסיפים את השום, האפונה היבשה והקינואה (או האורז המלא או הדוחן), ומטגנים תוך כדי ערבוב 30 שניות.
  • 3 מוסיפים את המים (או הציר), הפפריקה, הכמון, החוואיג`, עלי הדפנה, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  • 4 מבשלים כשעה עד שהאפונה מתרככת.
  • 5 מוסיפים למרק את מיץ הלימון, מעבירים כמחצית ממנו לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים למחית. מחזירים לסיר, מוסיפים את האפונה הקפואה (אם משתמשים בה) ומבשלים עוד כמה דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
המתכון מכיל קינואה ואפונה שהם עשירים בחלבון, יכול גם להיחשב כמנת חלבון בארוחה. מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון מתוך ספר הבישול שלי, "סיפור בריא - אוכל קל מהיר וצמחוני".

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות זהר לוסטיגר בשן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21251
חלבונים (גרם)10.63 2.57
פחמימות (גרם)369
מתוכן סוכרים (גרם)2.98 0.72
שומנים (גרם)4.44 1.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 0.14
נתרן (מ"ג)187.9545.45
סיבים תזונתיים (גרם)10.39 2.51
מים (גרם)321.7677.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)335.4881.13
ויטמין B (מ"ג)1.370.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.610.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.299.74
ויטמין C (מ"ג)6.851.66
ויטמין E (מ"ג)0.840.2
ויטמין K (מק"ג)14.123.42
סידן (מ"ג)60.3914.6
ברזל (מ"ג)1.880.46
מגנזיום (מ"ג)40.869.88
זרחן (מ"ג)97.1223.49
אבץ (מ"ג)0.680.16
אשלגן (מ"ג)502.78121.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.550.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17% 7.3% 17.4% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?