דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 459 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • בצל - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (500 גרם)
    3 בצלים לבנים ובצל סגול אחד
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    גבעול פראסה
  • עלי דפנה - 1/4 7 יחידות
    2 עלי דפנה
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (3 גרם)
    אגוז מוסקט מגורר טרי
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח ים -  כפיות שטוחות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • יין לבן יבש - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כל יין לבן יבש שרוצים
  • מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק בצלים
מעדן לאוהבי טעם הבצל
  • 1 חותכים את הבצלים לחצי ואז לרצועות.
  • 2 קוצצים את הפראסה (הכרישה) לעיגולים.
  • 3 מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל והכרישה, מאדים במשך 10 דקות ומערבבים מדי פעם.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ואת היין הלבן.
  • 5 מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
  • 6 מוסיפים את כוסות המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 19.3% 8.1% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב