דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק בצלים
מרק בצלים
מרק בצלים
מעדן לאוהבי טעם הבצל

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 459 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • בצל - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (500 גרם)
    3 בצלים לבנים ובצל סגול אחד
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    גבעול פראסה
  • עלי דפנה - 1/4 7 יחידות
    2 עלי דפנה
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (3 גרם)
    אגוז מוסקט מגורר טרי
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח ים -  כפיות שטוחות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • יין לבן יבש - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כל יין לבן יבש שרוצים
  • מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הבצלים לחצי ואז לרצועות.
  • 2 קוצצים את הפראסה (הכרישה) לעיגולים.
  • 3 מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל והכרישה, מאדים במשך 10 דקות ומערבבים מדי פעם.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ואת היין הלבן.
  • 5 מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
  • 6 מוסיפים את כוסות המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לימור פפר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11225
חלבונים (גרם)1.74 0.38
פחמימות (גרם)143
מתוכן סוכרים (גרם)5.72 1.25
שומנים (גרם)4.14 0.9
מתוכם שומן רווי (גרם)0.73 0.16
נתרן (מ"ג)837.7182.58
סיבים תזונתיים (גרם)1.97 0.43
מים (גרם)411.9489.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.613.62
ויטמין B (מ"ג)0.690.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.250.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.095.47
ויטמין C (מ"ג)6.961.52
ויטמין E (מ"ג)0.220.05
ויטמין K (מק"ג)10.992.39
סידן (מ"ג)44.859.78
ברזל (מ"ג)0.770.17
מגנזיום (מ"ג)20.844.54
זרחן (מ"ג)43.279.43
אבץ (מ"ג)0.280.06
אשלגן (מ"ג)205.3344.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 19.3% 8.1% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.