דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (תלוי בגדול הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות אורז ועדשים טבעוניות
קציצות טבעוניות לארוחה מושלמת
  • 1 משרים ומנביטים את העדשים הירוקות או החומות מראש: שמים אותן בקערה עם מים פושרים למשך הלילה ואפשר גם יותר. לאחר מכן, שוטפים את העדשים היטב ומעבירים למסננת. מכסים את המסננת ומשאירים אותה על השיש ל- 12-24 שעות, עד שהעדשים מתחילות להצמיח נבטוטים.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 3 מבשלים את האורז ב- 2 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שכל המים נספגים.
  • 4 מבשלים את נבטוטי העדשים הירוקות או החומות עם מים במשך כ- 20 דקות עד לריכוך.
  • 5 קוצצים את הבצל ומגררים גס את הבטטה. מערבבים ביניהם ושמים אותם במחבת או סיר ללא שמן ובתוספת מלח. מבשלים מעט תוך כדי בחישה כ- 3-4 דקות עד שהם מגירים נוזלים.
  • 6 במעבד מזון טוחנים את השקדים לשבבים קטנים.
  • 7 מסננים את נבטוטי העדשים המבושלות מעודפי נוזלים, ומערבבים אותן בקערה עם האורז המבושל. מוסיפים לקערה את הבצל, הבטטה והפטרוזיליה, ומערבבים.
  • 8 מעבדים במעבד מזון מחצית מהתערובת יחד עם השקדים הטחונים ומוסיפים שן שום כתושה. מאחדים את מחצית התערובת שטחנו עם מחצית התערובת השנייה ומוסיפים את שאר המצרכים.
  • 9 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצרים קציצות בעזרת כף. אופים כ- 20 דקות עד להשחמה, הופכים את הקציצות ואופים עוד כ- 10 דקות נוספות.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם אין קמח אורז מלא אפשר להשתמש בכל קמח מסוג אחר כמו קמח חיטה, כוסמין, חומוס וכדומה.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 11.4% 14.7% 62%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב