דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טבעוניות לארוחה מושלמת

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (תלוי בגדול הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים ומנביטים את העדשים הירוקות או החומות מראש: שמים אותן בקערה עם מים פושרים למשך הלילה ואפשר גם יותר. לאחר מכן, שוטפים את העדשים היטב ומעבירים למסננת. מכסים את המסננת ומשאירים אותה על השיש ל- 12-24 שעות, עד שהעדשים מתחילות להצמיח נבטוטים.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 3 מבשלים את האורז ב- 2 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שכל המים נספגים.
  • 4 מבשלים את נבטוטי העדשים הירוקות או החומות עם מים במשך כ- 20 דקות עד לריכוך.
  • 5 קוצצים את הבצל ומגררים גס את הבטטה. מערבבים ביניהם ושמים אותם במחבת או סיר ללא שמן ובתוספת מלח. מבשלים מעט תוך כדי בחישה כ- 3-4 דקות עד שהם מגירים נוזלים.
  • 6 במעבד מזון טוחנים את השקדים לשבבים קטנים.
  • 7 מסננים את נבטוטי העדשים המבושלות מעודפי נוזלים, ומערבבים אותן בקערה עם האורז המבושל. מוסיפים לקערה את הבצל, הבטטה והפטרוזיליה, ומערבבים.
  • 8 מעבדים במעבד מזון מחצית מהתערובת יחד עם השקדים הטחונים ומוסיפים שן שום כתושה. מאחדים את מחצית התערובת שטחנו עם מחצית התערובת השנייה ומוסיפים את שאר המצרכים.
  • 9 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצרים קציצות בעזרת כף. אופים כ- 20 דקות עד להשחמה, הופכים את הקציצות ואופים עוד כ- 10 דקות נוספות.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם אין קמח אורז מלא אפשר להשתמש בכל קמח מסוג אחר כמו קמח חיטה, כוסמין, חומוס וכדומה.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל פרץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)56147
חלבונים (גרם)2.08 5.42
פחמימות (גרם)923
מתוכן סוכרים (גרם)1.41 3.67
שומנים (גרם)1.63 4.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.2 0.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)47.01122.42
סיבים תזונתיים (גרם)1.69 4.41
מים (גרם)24.4563.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)124.25323.58
ויטמין B (מ"ג)0.631.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.3847.88
ויטמין C (מ"ג)2.917.57
ויטמין E (מ"ג)0.541.41
ויטמין K (מק"ג)4.6512.12
סידן (מ"ג)23.4761.11
ברזל (מ"ג)0.661.72
מגנזיום (מ"ג)16.342.44
זרחן (מ"ג)39.64103.22
אבץ (מ"ג)0.30.77
אשלגן (מ"ג)103.01268.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.461.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.461.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 11.4% 14.7% 62%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.