דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • עדשים -  כוסות - סה"כ (255 גרם)
    כתומות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים דק דק
  • סלרי - כרפס - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (33 גרם)
    קצוץ דק (עלים)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד גס
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה דק
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף גדושה (23 גרם)
    ללא מונוסודיום - או מלח
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים כתומות קל להכנה
מרק טעים ומהיר להכנה
  • 1 למלא סיר עם מים, להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל על אש גבוהה.
  • 2 להוסיף את הגזר המגורד והסלרי הקצוץ, ולהביא לרתיחה.
  • 3 כעת יש להנמיך את האש ולבשל על אש בינונית. את העדשים הכתומות יש לשטוף במי ברז במסננת, לאחר מכן להוסיף למרק ולערבב.
  • 4 להוסיף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (או מלח), פלפל שחור ושמן זית, ולערבב.
  • 5 לבשל במשך כ- 30-40 דקות עד ריכוך העדשים, ואז להוסיף את הכוסברה הקצוצה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי לדעת שהעדשים הכתומות מתרככות מהר ולכן זמן הבישול לא ארוך.

ציוד נדרש: גודל סיר בינוני-גדול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.6% 7.1% 17.8% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב