דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 595 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק בצל צרפתי קלאסי
מרק בצל טעים וקל להכנה
  • 1 ממיסים את החמאה בשמן. מוסיפים את הבצלים (חתוכים לטבעות דקות) והתימין, ומאדים בסיר סגור כרבע שעה (מערבבים מדי פעם).
  • 2 מוסיפים את הסוכר והמלח, ומאדים עוד רבע שעה. מוציאים את התימין, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב בעזרת כף עץ, תוך קרצוף תחתית הסיר.
  • 3 מוסיפים את היין הלבן ובוחשים היטב עד לצמצום היין. מוסיפים גם את החלב, מערבבים כדי שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את המים.
  • 4 מרתיחים, מבשלים כ- 40 דקות על אש קטנה ומערבבים מדי פעם.
  • 5 מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות. מפזרים את גבינת הפרמזן ומכבים את האש. משאירים את הסיר סגור למשך כ- 5 דקות. הרי לכם מרק בצל צרפתי קלאסי!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים או פרוסות באגט אפויות עם שום וגבינה (מומלץ גרוייר או אמנטל).

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 19.2% 12.4% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב