דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 595 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק בצל צרפתי קלאסי
מרק בצל טעים וקל להכנה
  • 1 ממסים את החמאה בשמן. מוסיפים בצלים (חתוכים לטבעות דקות) ותימין, ומאדים בסיר סגור כרבע שעה (מערבבים מדי פעם).
  • 2 מוסיפים סוכר ומלח ומאדים עוד רבע שעה. מוציאים את התימין, מוסיפים קמח ובוחשים היטב בעזרת כף עץ, תוך קרצוף תחתית הסיר.
  • 3 מוסיפים יין לבן ובוחשים היטב עד לצמצום היין. מוסיפים את החלב.
  • 4 מערבבים כדי שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את המים.
  • 5 מרתיחים ומבשלים כ- 40 דקות על אש קטנה. מערבבים מדי פעם.
  • 6 מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מפזרים את הגבינה ומכבים את האש. משאירים את הסיר סגור למשך כ- 5 דקות.
  • 7 הרי לכם מרק בצל צרפתי קלאסי - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים או פרוסות באגט אפויות עם שום וגבינה (מומלץ גרוייר או אמנטל).

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 19.3% 12.4% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב