דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (4 פוקצ`ות)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    מנופה
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    מים חמים (לא רותחים)
  • מלח גס - 2 כפות שטוחות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • התוספות
  • סלמי גלעד - 200 גרם
    להשתמש בנקניק סלמי פרח פרוס
  • עגבניות שרי - 5 שרי תמר - סה"כ (50 גרם)
    עגבניות תמר בשלות ופרוסות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול פרוס
  • רוזמרין - גבעול (2 גרם)
    כ- 10 עלי רוזמרין עם הגבעול

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פוקצ`ה מעוטרת סלמי פרח
פוקצ`ה בשרית עם נקניק, צילומים וסטיילינג: מאירקוקבוק
  • 1 לוקחים את כל מרכיבי הבצק (חוץ מהמים) ומערבבים יחד.
  • 2 לשים במיקסר בהדרגה ומוסיפים את המים לאט לאט. ממשיכים ללוש עד שמתקבל מרקם חלק ובצק יציב.
  • 3 מכניסים את הבצק כשהוא מכוסה למקרר למשך כ- 40 דקות.
  • 4 מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק למספר הפוקצ`ות הרצוי (המתכון הוא ל- 4 פוקצ`ות).
  • 5 מכדררים את החלקים ומכסים שוב עם מגבת בחוץ למשך כ- 15 דקות.
  • 6 מחממים תנור לחום 150 מעלות.
  • 7 פורסים נייר אפייה בתבנית. משמנים בשמן זית ומשטחים את הבצק כמה שיותר אחיד.
  • 8 מסדרים את התוספות על הבצק תוך שמנסים להשקיע אותם כמה שיותר.
  • 9 מכניסים לתנור ואופים 30-45 דקות (תלוי בתנור), עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  • 10 בתיאבון חיוך

יש להשתמש בנקניק סלמי בצורת פרח של מעדני יחיעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.7% 13.6% 75.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב