מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 533 גרם למנה\יחידה (כ- 3 ליטר מרק)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה טעים וחם, צילום: דניאל טרכטמן
- 1 בוררים ומשרים לילה קודם 2 כוסות אפונה יבשה. לאחר ההשריה בודקים אם האפונה התרככה וניתנת למעיכה קלה בין האצבעות.
- 2 קולפים וקוצצים את הבצל היבש, ומטגנים בשמן בסיר בנפח 4 ליטר.
- 3 כאשר הבצל מתחיל להשחים מוסיפים את האפונה היבשה ומערבבים.
- 4 מוסיפים כ- 3 ליטר מים.
- 5 פורסים את הגזרים לפרוסות עבות ומוסיפים לסיר.
- 6 מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך האפונה כשעה (בודקים בין האצבעות או טועמים).
- 7 מתבלים, מוסיפים את הירקות הקפואים ומבשלים כרבע שעה.
- 8 מכבים את האש.
- 9 מרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי.
- 10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
כמויות המלח ואבקת המרק הן לפי הטעם האישי.
ציוד נדרש: סיר בנפח 4 ליטר.
כדאי לדעת: קטניות, בעיקר אפונה ושעועית, שחוו זמן רב מדי על המדף והתיישנו - נשארות קשות גם אחרי בישול די ארוך.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
17.3% |
8% |
17.2% |
57.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב