דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונה טעים וחם, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 533 גרם למנה\יחידה (כ- 3 ליטר מרק)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בוררים ומשרים לילה קודם 2 כוסות אפונה יבשה. לאחר ההשריה בודקים אם האפונה התרככה וניתנת למעיכה קלה בין האצבעות.
  • 2 קולפים וקוצצים את הבצל היבש, ומטגנים בשמן בסיר בנפח 4 ליטר.
  • 3 כאשר הבצל מתחיל להשחים מוסיפים את האפונה היבשה ומערבבים.
  • 4 מוסיפים כ- 3 ליטר מים.
  • 5 פורסים את הגזרים לפרוסות עבות ומוסיפים לסיר.
  • 6 מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך האפונה כשעה (בודקים בין האצבעות או טועמים).
  • 7 מתבלים, מוסיפים את הירקות הקפואים ומבשלים כרבע שעה.
  • 8 מכבים את האש.
  • 9 מרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כמויות המלח ואבקת המרק הן לפי הטעם האישי.

ציוד נדרש: סיר בנפח 4 ליטר.

כדאי לדעת: קטניות, בעיקר אפונה ושעועית, שחוו זמן רב מדי על המדף והתיישנו - נשארות קשות גם אחרי בישול די ארוך.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20939
חלבונים (גרם)9.96 1.87
פחמימות (גרם)336
מתוכן סוכרים (גרם)2.9 0.54
שומנים (גרם)4.65 0.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.05
נתרן (מ"ג)692.13129.76
סיבים תזונתיים (גרם)10.01 1.88
מים (גרם)436.1481.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)247.0946.33
ויטמין B (מק"ג)0.5399.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020
ויטמין B3 (מ"ג)0.250.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.11.89
ויטמין C (מ"ג)3.150.59
ויטמין E (מ"ג)0.310.06
ויטמין K (מק"ג)4.280.8
סידן (מ"ג)46.958.8
ברזל (מ"ג)1.50.28
מגנזיום (מ"ג)11.212.1
זרחן (מ"ג)22.94.29
אבץ (מ"ג)0.180.03
אשלגן (מ"ג)449.7684.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.3% 8% 17.2% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.