דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נפלא של אפונה ודלעת

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את האפונה לילה קודם בקערה עם מים רותחים.
  • 2 למלא סיר לחץ במים, לחתוך את הכרפס, להוסיף תבלינים, שמן, אפונה ודלעת, ולערבב.
  • 3 לבשל 40-45 דקות. אם משתמשים בסיר רגיל - לבשל עד לריכוך האפונה במשך שעתיים-שלוש.
  • 4 לצנן מעט ולרסק את המרק במעבד מזון.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאכול עם שקדי מרק. למי שאין סיר לחץ יכול לבשל בסיר רגיל עד לריכוך האפונה (שעתיים עד שלוש).

ציוד נדרש: סיר לחץ (לא חובה).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20739
חלבונים (גרם)9.49 1.77
פחמימות (גרם)296
מתוכן סוכרים (גרם)2.06 0.38
שומנים (גרם)6.42 1.2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.08
נתרן (מ"ג)578.87108.02
סיבים תזונתיים (גרם)9.91 1.85
מים (גרם)482.7390.08
ויטמין A (מק"ג)141.926.48
ויטמין B (מ"ג)0.880.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.430.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.963.54
ויטמין C (מ"ג)6.471.21
ויטמין E (מ"ג)0.640.12
ויטמין K (מק"ג)25.014.67
סידן (מ"ג)65.4912.22
ברזל (מ"ג)2.020.38
מגנזיום (מ"ג)173.17
זרחן (מ"ג)32.756.11
אבץ (מ"ג)0.260.05
אשלגן (מ"ג)621.77116.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18% 11.6% 17.2% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.