דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נפלא של אפונה ודלעת

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את האפונה לילה קודם בקערה עם מים רותחים.
  • 2 למלא סיר לחץ במים, לחתוך את הכרפס, להוסיף תבלינים, שמן, אפונה ודלעת, ולערבב.
  • 3 לבשל 40-45 דקות. אם משתמשים בסיר רגיל - לבשל עד לריכוך האפונה במשך שעתיים-שלוש.
  • 4 לצנן מעט ולרסק את המרק במעבד מזון.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאכול עם שקדי מרק. למי שאין סיר לחץ יכול לבשל בסיר רגיל עד לריכוך האפונה (שעתיים עד שלוש).

ציוד נדרש: סיר לחץ (לא חובה).

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)207 קלוריות39 קלוריות
חלבונים9.5 גרם1.8 גרם
פחמימות29 גרם6 גרם
מתוכן סוכרים2.1 גרם0.4 גרם
שומנים6.4 גרם1.2 גרם
מתוכם שומן רווי431.6 מ"ג80.5 מ"ג
נתרן578.9 מ"ג108 מ"ג
סיבים תזונתיים9.9 גרם1.9 גרם
מים482.7 גרם90.1 גרם
ויטמין A141.9 מק"ג26.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)875.6 מק"ג163.4 מק"ג
ויטמין B144 מק"ג8.2 מק"ג
ויטמין B270.8 מק"ג13.2 מק"ג
ויטמין B3430.7 מק"ג80.4 מק"ג
ויטמין B5227.3 מק"ג42.4 מק"ג
ויטמין B683.9 מק"ג15.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919 מק"ג3.5 מק"ג
ויטמין C6.5 מ"ג1.2 מ"ג
ויטמין E637.2 מק"ג118.9 מק"ג
ויטמין K25 מק"ג4.7 מק"ג
סידן65.5 מ"ג12.2 מ"ג
ברזל2 מ"ג0.4 מ"ג
מגנזיום17 מ"ג3.2 מ"ג
זרחן32.7 מ"ג6.1 מ"ג
אבץ262.5 מק"ג49 מק"ג
אשלגן621.8 מ"ג116 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות59.9 מ"ג11.2 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 32.5 מ"ג0.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 655 מ"ג10.3 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות32.1 מ"ג6 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 926.5 מ"ג5 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18% 11.6% 17.2% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.