דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 785 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המצרכים העיקריים
  • גזר - 7 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.67 ק"ג)
    חתוכים לחצי או 14 קטנים
  • קישוא - 13 יחידות בינוניות - סה"כ (2.83 ק"ג)
  • סלק - 3 יחידות - סה"כ (360 גרם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קצוצות
  • אורז פרסי -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
    שטוף ומסונן
  • רסק עגבניות - 4 כפות - סה"כ (68 גרם)
    גדושות
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • הקערית הראשונה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • הקערית השנייה
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • חומץ 5% - כפית (5 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 4 כפיות - סה"כ (20 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות שורש ממולאים באורז
ממולאים טעימים וצמחוניים
  • 1 בעזרת מכשיר קילוף להוציא את הליבה של ירקות השורש (לא לזרוק אותה), לא לחורר עד הסוף את הגזר והקישוא, להשאיר סגור בצד אחד... עם הקישוא קל, עם הגזר והסלק מעט קשה, אז צריך סבלנות (ראו תמונה של המכשיר איתו ניתן לעשות זאת בקלות יחסית).
  • 2 להניח את הירקות בצד.
  • 3 בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הממולאים, לטגן בצל בשמן עד שמזהיב, להוסיף שום, עגבניות, חלק מהמילוי של הגזר והקישוא, ולהמשיך לטגן עוד 2 דקות.
  • 4 להוסיף את האורז ולערבב, להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים (תבליני הקערה הראשונה המעורבבים), לערבב, להוסיף 1/2 כוס מים, לערבב ולבשל במשך כ- 5 דקות.
  • 5 התערובת צריכה להיות מעט מימית. אם לא, להוסיף עוד מעט מים. להוריד מהאש ולקרר מעט.
  • 6 לאחר שהתערובת התקררה יש למלא את הירקות.
  • 7 לסדר בסיר את מה שנשאר מהמילוי של הירקות, להניח מעל את הירקות שמילאנו.
  • 8 את מצרכי הקערית השנייה לערבב היטב ולמזוג מעל הירקות בסיר.
  • 9 להביא את הסיר לרתיחה של 3-4 דקות, להנמיך את האש ולבשל עד שהאורז מבושל (צריך לטעום, לי לקח כ- 45 דקות). להגיש חם!
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 9.1% 7.4% 68.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב